Home Blog Kako mi je Andrea u suradnji s Visa Gold Croatia Airlines karticom...

Kako mi je Andrea u suradnji s Visa Gold Croatia Airlines karticom uštedjela 1700 dolara?

15375 views

Pratili ste me na mom putovanju Južnom Amerikom i najmanje što ste mogli zaključiti je da avanture nije nedostajalo. Krenuli smo od Čilea, stigli do najsušeg mjesta na svijetu pustinje Atacame pa preko najstrmije „ceste smrti“ u Boliviji počeli spuštanje prema putevima Inka u Peru-u i to je samo maleni dio putovanja od skoro 2 mjeseca. Koristili smo se svim dostupnim prijevoznim sredstvima kako bi uštedjeli što više vremena, ali i novca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic) on

U planu smo imali posjetiti Čile, Boliviju, Peru, Ekvador, Kolumbiju, Arubu i Curacao i zamislite, doista smo uspjeli posjetiti svih 7 država. Svaka je bila jedinstvena na svoj način i pružila nam najbolje od sebe. Nismo ostali željni ni prirodnih ljepota, ni zalazaka sunca, a ni iskrenih osmijeha lokalnog stanovništva. Nismo osjetili ni jedan pogled prijekora, niti morali iskoristiti naše putno osiguranje u ijednu svrhu osim one kada ja Andrea dobila malu alergiju po tijelu u Limi. Svi koji su govorili da je Južna Amerika opasna, opasna i samo opasna apsolutno su pogriješili. Naravno da postoje opasna mjesta i situacije u kojima se možete naći ni krivi ni dužni, ali ako se ponašate odgovorno i razmišljate unaprijed o mogućim opasnostima apsolutno smanjujete rizik.

Upravo smo se Andrea i ja našli u jednoj situaciji kada smo morali birati između sigurnosti i novca pa nam se u međuvremenu posrećilo jer razmišljamo o puno stvari unaprijed kada idemo na putovanje. Dva glavna saveznika kroz sve naše avanture su putno osiguranje i kartica koja može pokriti bilo koji trošak i koja je općeprihvaćena u svijetu. Ovaj put Visa Gold Croatia Airlines kartica ne samo da nam je pokrila troškove nego nam je i umanjila cijenu avionskih karata s 800 dolara na 80 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic) on

Sada pažljivo čitajte svi vi koji me stalno pitate kako uštedjeti novac za putovanja, na putovanjima i ostalim životnim situacijama. Još prije sam vam pisao o Croatia Airlines American Express kartici kojom sam plaćao sve svoje životne troškove. Naime, svakodnevnom potrošnjom sakupljate nagradne milje na računu u sklopu Miles&More programa koje možete zamijeniti za zrakoplovne karte mnogih zrakoplovnih kompanija te smještaj u hotelima ili rent-a-car Miles&More partnera. Zbog određenih regulativa ta kartica je napustila naše tržište i zamijenila ju je Visa Gold Croatia Airlines kartica koja je ponudila još bolje i još više. Svi korisnici stare kartice na adrese su dobili novu karticu koja je zadržala sve prvotne benefite. Sve milje koje sam do tada skupio bile su mi prebačene na Visa Gold Croatia Airlines karticu koja mi je u Limi spasila prvo 700 dolara, a onda u Kolumbiji još 1000 dolara. Kako? Naime, Andrea i ja smo iz Lime trebali ići busom do Ekvadora i ta vožnja bi trajala otprilike 30 sati.

Kada smo počeli istraživati internet na ovu temu vidjeli smo da je na graničnim prijelazima prema spomenutoj destinaciji puno ljudi bilo drogirano i opljačkano. Bus nakon ovih saznanja više nije dolazio u obzir. Kada smo otvorili tražilicu za kupnju avionskih karata do Quita, glavnog grada, dočekala nas je neugodna spoznaja da karte koštaju 800 dolara za oboje. Trošak na kojeg nismo računali ni u najluđim snovima. Andrea se tada sjetila da možemo iskoristiti nagradne milje koje skupljamo već skoro 3 godine, ali ja sam bio uvjeren da kompanija LATAM koja je letjela za Ekvador nije bila u sustavu Miles&More programa te sam mislio da ova opcija neće biti moguća. Na moje veliko iznenađenje gospodin Latam bio je u Miles&Moru programu te su se cijene u manje od minute sa svim upisanim podacima spustile na 80 dolara. Da, dobro ste čuli, uz 34.000 milja, uštedio sam 720 dolara. Također iz Kolumbije smo letili za Arubu i tu smo na isti način sa Copa Airlinesom koji je u Miles&More programu uštedili skoro 1000 dolara, morali smo platiti aviokarte manje od 100 dolara po osobi, a cijena im je bila više od 500 dolara po osobi. Ukupna ušteda na miljama je bila oko 1.700 dolara! Kada su putovanja u pitanju koristim svaku moguću pogodnost, a Visa Gold Croatia Airlines ih nudi zaista puno i osmišljena je upravo tako da vas svakom kupnjom dovodi bliže sljedećoj destinaciji. Visa Gold kartica uključuje i 24- satno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a za dodatnu sigurnost prilikom putovanja možete se osloniti na uslugu Gold Assist, paket putnog osiguranja te Priority Pass. Samo zato što sam sve svoje troškove uvijek plaćao istom karticom te za svake potrošene 4 kune dobio po jednu nagradnu milju, taj dan uštedio sam deseterostruko.

Nema ništa slađe nego kada kroz ovakvu situaciju uštedite novac te uvjerite sebe da činite nešto dobro već dugi niz godina.

• Za sve vas koji još niste, ne zaboravite pronaći svoje saveznike za ovakve situacije. Prijava za nove korisnike Visa Gold Croatia Airlines kartice je također besplatna u ovom periodu pa krenite s prvim korakom prema novim destinacijama. Stavio sam vam i link sa svim informacijama www.pbzcard-premium.hr