Home Blog Karipsko krstarenje sa MSC Seaside kruzerom

Karipsko krstarenje sa MSC Seaside kruzerom

13163 views

Ako ste se zasitili bukiranja smještaja, prepakiravanja kofera, hvatanja
letova, što kažete na jedno all inclusive krstarenje.

Draga generacijo dvadeset i prvog stoljeća, ovdje sam da Vam olakšam odabir sljedeće destinacije na koju ćete se zaputiti. U svijetu instagrama, facebooka, twittera i ostalih društvenih mreža kao i mnogobrojnih tražilica pitanje je „kamo poći i kada kući doći, a da vam ne budu suzne oči?“ (osim od tuge jer vam je godišnji prekratko trajao i ludo ste se zabavljali). Svi volimo kristalno čisto more, bijeli pijesak, palme, koktele i ostale blagodati života koje često vežemo uz godišnje odmore. Možda ne baš svi(jer neki više vole zimu nego ljeto), ali sigurna sam da smo sretniji kada za ono što plaćamo dobijemo više od onoga što smo očekivali. Upravo to je moj slučaj sa MSC SEASIDE kruzerom i krstarenjem po Karibima.

Nakon trideset proputovanih država ove godine i poprilično ubrzanog tempa tražili smo nešto što će nam omogućiti posjet novim državama, ali na što jednostavniji način. Nismo imali snage za: „bookiranje smještaja“, prepakiravanje kofera, hvatanje letova i planiranje, pa se krstarenje sa „all inclusive“ tretmanom činilo se kao idealno rješenje i tako je i bilo.

NE PODCJENJUJTE MOĆ BRODA KOJI JE DUG VIŠE OD 300 METARA I ŠIROK SKORO 50.

Sletili smo u Miami iz kojeg je za četiri dana kretala naša dvotjedna turneja po Karibima. Miami beach bio je savršena uvertira za ono što nas je čekalo na brodu. Napokon je došao dan ukrcaja i pitala sam se jesmo li možda trebali ostati u Miamiu i što ćemo raditi dva tjedna na nekom divu koji broji preko pettisuća ljudi. Odgovor je stigao kada smo ušli u taj „mali grad“ koji je nudio sve. Piće dobrodošlice u baru okruženim crvenim tepihom i stepenica prekrivenim Swarovsky kristalima izmamio je osmijeh na prvu. Oduševljenje nije prestajalo, a mi smo se odmah uputili u istraživanje. Kabine sa balkonom bile su prekrasne i teško je opisati osjećaj kada se uspavljujete uz šum valova,a budite uz izlazak sunca usred oceana. Euforija na brodu bila je konstanta i svaki dan naš godišnji je postajao sve veća i veća bajka iz koje se nismo htjeli probuditi. Hrana vam je dostupna skoro cijeli dan, buffet doručak i ručak, i večera koja mi je bila najdraži dio dana. Svaki dan imali smo tematske partije i „a la cart“ večere u Seashore restoranu nakon čega bi otišli u kazalište koje je nudilo pregrš zanimljivih predstava. Nakon toga slijedio je posjet ostalim klubovima, barovima ili „partiju na palubi“. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, a mamurluk smo liječili na bazenima i udobnim ležaljkama upijajući zrake sunca ravno iznad oceana. Ukoliko Vam bilo što zatreba, prostor za kupovinu prekriva skoro cijeli jedan kat i osim duty free shoppova nudi se mnogo više. Frizeri, šminkeri, masaže, spa, teretana i cijelodnevni programi koji animiraju goste samo su neke od usluga koje ovdje možete pronaći. Za žene u pmsu postoji i velika „tvornica čokolade“ Venchy koja liječi sve probleme.

KRUZER UZ OPCIJU SAMOSTALNOG RAZGLEDA GRADA NUDI I BOOKIRANJE RAZLIČITIH IZLETA SA FENOMENALNOM ORGANIZACIJOM

Naša prva postaja je bila St. Marteen i dobili smo naputke kada najkasnije moramo biti nazad na brodu. To je jedan od otoka gdje nismo uzeli dodatne izlete jer je bio poprilično malen i znali smo točno što želimo posjetiti.  Nakon toga su uslijedili Portoriko i Bahami gdje smo prvi puta bookirali izlet na Balmoral island i plivanje sa ražama. Uživali smo i sve destinacije su apsolutno prekrasne. Razmak između destinacija je bio dan ili dva i onda iskrcaj. Posjetili smo Meksiko, Jamajku i Kajmanske otoke. Vremena za otoke je  bilo dovoljno i znam kamo bi se ponovno vratila za više istraživanja, a gdje je jedan dan bio sasvim dovoljan. Meksiko je prevelika država i ako ste strastveni putnik i avanturist poželit ćete se vratiti, dok je Portoriko poprilično malen i brzo ga prehodate pa ćete se vratiti isključivo ako vas je nešto posebno oduševilo ili imate priliku ponovno ga posjetiti. U Cozumelu/Mexico posjetili smo drevni grad Maya, dok smo na Jamajci posjetili slavne slapove Sand Dunnes i pješačili kroz same slapove do vrha. Svega nekoliko sati dovoljno je da osjetite energiju pojedine destinacije i stvorite prekrasne uspomene.

SVAKO PUTOVANJE PROŠIRUJE VIDIKE I STVARA NOVE USPOMENE

Osim odličnog sadržaja za odrasle ni djeca na kruzeru nisu zakinuta pa će se roditelji itekako odmoriti. Raznorazne igraonice, kuglane, zip line i bazeni sa toboganima samo su neke od postaja gdje se može čuti puno smijeha i zabave. Kruzer je definitvno mjesto koje će vam se urezati u pamćenje i izvući sve najbolje iz vas. Opuštenost i dobra atmosfera strani su pojmovi u našim užurbanim životima, a na ovom putovanju nije ih nedostajalo. Najljepša strana naših putovanja uvijek se vezuje uz ljude i njihovu različitost. Upoznali smo puno zanimljivih lica, razmijenili puno iskustava i znanja i naravno stekli nove prijatelje. Prijateljstvo je uvijek najdraži magnetić svakog putovanja koje dugo ostaje zaljepljeno u vašim srcima i sjećanjima. Želim Vam sretan put i uspješan odabir nove destinacije.