Home Blog Mali trikovi za velika putovanja

Mali trikovi za velika putovanja

12640 views

Kao prepoznati putnik često pišem o savjetima koje smatram korisnim i koje vam na putovanjima i svakodnevici mogu olakšati ili uštedjeti vrijeme i novac. Ponekad u moru informacija ne uspijemo prodrijeti do onih koje su aktualne u određenom periodu pa evo još malo dodatnih znanja koja su dugoročno korisna.

Puno sam pisao o pogodnostima American Express kartice koja me vjerno pratila na svim mojim putovanjima, ali mnogi su već čuli da se ona povlači iz licencnog načina poslovanja na području Hrvatske pa stiže novo rješenje. Sve dosadašnje i još neke dodatne pogodnosti će se primijeniti na novoj VISA kartici PBZ Carda kartici koja će je zamijeniti do kraja godine.

Što vam zapravo želim reći s ovim člankom?
Ako do 1.6.2019. godine zatražite Amex, ne plaćate upisninu ni članarinu godinu dana, bez obzira na to što ćete u jednom trenutku kao zamjenu dobiti Visu na dugoročno korištenje. Dakle sva usluge i pogodnosti  se prenose, a „saga peglanja“ se nastavlja u novom ruhu koje će biti prihvaćenije u puno više država na svijetu.

Croatia Airlines Visa kartica PBZ Carda koja će u jednom trenutku zamijeniti našeg starog „prijatelja“ nudi više mogućnosti koje nama putnicima znače mnogo. Dakle osim što ćemo i dalje skupljati milje koje se mogu zamijeniti za aviokarte, rent – a – car ili hotele što je ogromna ušteda i dodatna motivacija za putovanje, bit će prihvaćena u preko 200 teritorija na svijetu. Nova Visa će imati autorizaciju PIN- om tako da potpis neće biti potreban. Ova novost za putnike znači manji stresa ukoliko vam se dogodi da karticu izgubite ili vam je netko otuđi na bilo kojem dijelu svijeta.

Uvijek treba iskoristiti sve dodatne pogodnosti koje ti život pruža, a mi ih često olako shvaćamo. Jedna od tih pogodnosti kojom se koristimo je Miles & More račun na kojem se skupljaju milje iz raznih osnova, a jedan od načina je potrošnjom na kartici (za sad još uvijek potrošnjom na American Express kartici, ali u budućnosti Croatia Airlines VISA kartici koja će ga zamijeniti). Dakle, ne moraš čekati nekakvu nagradnu igru nego se možeš nagrađivati sam kroz svoje svakodnevne troškove koji su nažalost tu, htio ili ne htio.

Naime, za svake potrošene četiri kune dobivaš jednu milju, a ako kupiš avio kartu kod Croatia Airlines-a ili u PBZ Card Travelu (možeš i na rate) dobivaš duple Miles&More milje na svom računu kao i putno osiguranje ako se nešto dogodi, npr. otkazani let. Milje nemaju rok trajanja te su iskoristive stalno, a jedini uvjet je da svaki mjesec moraš koristiti karticu u iznosu od minimalno jedne milje, dakle 4 kune mjesečno.

Svakodnevne troškove plaćamo jednom te istom karticom i trenutno sam skupio dovoljno milja za četiri karte do Amerike na koje moramo platiti samo takse. Znate ono, nismo se oznojili, a dvije karte praktički dobili. Zašto? Zato što smo dobro kompenzirali svakodnevne troškove života koji su neophodni. Plaćali smo jednom te istom karticom gorivo, hranu, namještaj i sve ostalo što bi inače plaćali gotovinom ili karticom koja nam nije nudila ništa „zauzvrat“.

Još jedan od razloga zašto se treba vezati uz „dobru karticu“ su pogodnosti koje ona pruža u inozemstvu. Moraš imati nekakav backup plan u slučaju da ti se dogodi neka nepredvidiva situacija koja zahtijeva veću svotu novca. Smatram da se uz karticu koja prolazi na gotovo svim POS aparatima svijeta osjećaš više zaštićeno te ćeš već nekako skupiti taj novac na kraju mjeseca. Otkad skupljam milje ništa ne plaćam u gotovini, čak ni račune kad znam da sam sa svake 4 kune jedan korak bliži jeftinijem putovanju i mnogim drugim pogodnostima. S obzirom na moju uspješnu suradnju s ovim partnerom za više informacija ostanite u toku, a do tada pohrlite po Amex do 01.06.2019. jer sve ono što dolazi nakon prvog koraka postaje još bolje. Nadam se da će vam ovo koristiti i da sam vas doveo barem jedan korak bliže novim avanturama i putovanjima.

Postanite Amex korisnik klikom na link.