Home Blog Zaboravite na Miami i New York, ovo je prava Amerika… (1. dio)

Zaboravite na Miami i New York, ovo je prava Amerika… (1. dio)

599 views

Nakon dva roadtripa po Americi ovoga puta sam napravio popis nacionalnih parkova i znamenitosti koje sam htio vidjeti, te sam prema tome odredio rutu. Sveukupno je bilo 12 najvažnijih točaka koje nikako nisam htio propustiti.

Yosemite Nacionalni Park
Yosemite je jedno od najljepših mjesta na svijetu koje sam posjetio. Park se nalazi oko 4 sata vožnje od San Francisca te oko 6 sati od Los Angelesa. Cijena ulaska u park je 30$ za auto i vrijedi za 7 dana. Preporučio bih vam da kupite kartu za 80$ jer sa njom imate ulazak u sve nacionalne parkove u državi. Yosemite je definitivno must see jer ste okruženi nevjerojatnom prirodom koja će vam se zauvijek urezati u sjećanje. Vožnja autom kroz nacionalni park definitivno ostavlja čovjeka bez daha. Obavezno dočekajte zalazak sunca na Glacier Pointu jer se od tamo pruža nevjerojatan pogled na Half Dome.

Jezero Tahoe
Nakon Yosemitea uputili smo se prema Wyomingu u Jacksonhole, te smo usput odlučili stati na jezero Tahoe. Jezero Tahoe je najveće slatkovodno jezero u Nevadi i nalazi se na samoj granici između Kalifornije i Nevade, zapadno od Carson Citya. Nama je bila samo usputna stanica i nismo se namjeravali ovdje dugo zadržati, ali kada smo ga ugledali zaljubili smo se na prvi pogled, te smo odlučili ovdje provesti cijeli dan iako nam se baš nije uklapalo u raspored. Kristalno čista voda, pješčana plaža, skrivene uvale i mnogobrojne životinje su samo jedan od razloga zašto vam jezero Tahoe mora biti na vrhu prioriteta.

Wyoming, Jacksonhole (Grand Tetons & Yellowstone)
Od jezera Tahoe uputili smo se rano ujutro prema 1200 km udaljenom Jacksonholeu. Plan nam je bio ostati 4 dana i posjetiti Yellowstone i Grand Teton nacionalni park. Grand Tetons sa svojim stjenovitim vrhovima, alpskim jezerima i mirisnom šumom svrstava se među jedan od najboljih krajolika u Americi. Odvojite si ovdje nekoliko dana jer će vam ovo definitivno biti highlight cijelog puta. Zaboravite gradove kao što su Miami, New York ili Las Vegas, ovo je prava Amerika i priroda u najboljem izdanju.

Arches National Park
Arches nacionalni park u jugoistočnom Utahu je zaista jedan od spektakularnih parkova koji smo imali prilike posjetiti. Ima više od 2000 pješčanih lukova što ga čini parkom s najvećim brojem prirodnih lukova na svijetu. Naš glavni cilj posjete je bio Delicate Arch. Da bi došli do njega morali smo ostaviti auto na parkingu i planinariti otprilike 5km. Obavezno ponesite dosta vode i pripazite da se zaštitite od sunca.

Mesa Verde
Mesa Verde nacionalni park se nalazi u Montezuma okrugu u državi Colorado. Uvršten je na popis UNESCO-ove Svjetske baštine i jedno je od najbolje očuvanih arheoloških nalazišta u SAD-u.