Home Blog Zaboravite na Miami i New York, ovo je prava Amerika… (2. dio)

Zaboravite na Miami i New York, ovo je prava Amerika… (2. dio)

539 views

Nakon posjeta Mesa Verde nacionalnom parku sljedeće točke interesa su bile Monument Valley, Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Grand Canyon, Zion i Everglades nacionalni park.

Monument Valley
Samo vožnja kroz ovu dolinu koja je smještena na granici Utaha i Arizone je spektakularna, prazna cesta, muscle car i prekrasan krajolik je sve što vam treba.

Antelope Canyon
Antelope Canyon je kanjon koji se nalazi na Navajo zemlji u Arizoni, istočno od Pagea. Za njega vam ne vrijedi ulaznica za nacionalne parkove već turu možete isključivo rezervirati preko privatnih agencija. Cijena ulaznice za odrasle je 40 dolara. Tura ukupno traje 90 do 100 minuta.

Horseshoe Bend
Jedno od najfotografiranijih mjesta na rijeci Colorado i meni osobno najljepši pogled na kojem sam stajao. Pogled s litice na rijeku Colorado koja se oblikovala kao konjska potkova je jednostavno spektakularan. Svakako probajte dočekati zalazak sunca.

Grand Canyon
Grand Canyon je klanac veoma strmih litica koji je milijunima godina dubila i izdubila rijeka Colorado u američkoj saveznoj državi Arizoni. Sastavni je dio istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD-u. Grand Canyon je naziv dobio zahvaljujući svojoj veličini, duljini i izrazito dubokim ponorima. Zbog svoje veličine Veliki Kanjon se smatra jednim od sedam svjetskih čuda prirode.

Zion nacionalni park
Iako je Grand Canyon puno razvikaniji i poznatiji nacionalni park, svatko tko posjeti Las Vegas i ima možda dan, dva više na raspolaganju trebao bi uz Grand Canyon posjetiti i Zion nacionalni park. Nalazi se na manje od 3 sata vožnje od Vegasa i u njemu bez problema možete provesti cijeli dan. Šetnja prirodom, trekking, jahanje konja samo su neke od aktivnosti koji možete raditi u Zionu.

Everglades nacionalni park
Nacionalni park Everglades se prostire na području od 6.104,97 km2, uzduž vrha floridskog polutoka, kroz okruge Dade, Broward, Monroe i Collier, zapadno od najvećeg floridskog grada Miamija. Srce Evergladesa je ogromna Sawgrass močvara, najveća takve vrste u svijetu. Ukoliko ćete ići na neke ture unutar parka nikako nemojte zaboraviti ponijeti sprej protiv komaraca jer neumoljivo bodu. Također, prije ulaska u nacionalni park , svakako preporučam posjet farmi aligatora i vožnju airboatom kroz močvaru.