Home Blog Zašto je Andrea završila na hitnoj u Mozambiqu?

Zašto je Andrea završila na hitnoj u Mozambiqu?

10376 views

Naše putovanje kroz pet afričkih država u trajanju od mjesec dana bilo je nezaboravno. Posjetili smo Zambiju, Zimbabve, Mauricijus, Mozambik i Bocvanu. Svaka od njih pokazala nam je svoje čari i doživjeli smo avanture koje ćemo pamtiti cijeli život. Putovanjima se nikada nećemo prestati veseliti i većina će se složiti da nas upravo ona tjeraju da radimo više kako bismo mogli otići na odmor iz snova.

Od peterodnevnog safarija u Botswani do tirkiznog raja Mauricijusa, svaki dan bio je ispunjen novim anegdotama. Safari u srcu Afrike je nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Punih pet dana bili smo bez interneta i uživali u najljepšim izlascima i zalascima sunca te se budili uz divlje životinje koje su se skupljale oko našeg šatora. Divljinu velikih gradskih asfalta zamijenili smo surovom prirodom u kojoj nismo imali ni tuš, ali to nam je bilo najmanje važno. Približili smo se leopardima, slonovima, zebrama, žirafama, gnuovima i ostalim životinjama koje obitavaju u Nacionalnom parku Savuti na metar udaljenosti. Veličanstvene životinje u svom prirodnom okruženju jednostavno ostavljaju bez daha.

Prijatelji su nas pitali da li nas je bilo strah, a mi smo uz smiješak odgovorili da smo uzeli putno osiguranje kod Wienera za slučaj da nas pojede lav. Lav nas na svu sreću nije pojeo, ali Wienerovo putno osiguranje nam je zaista dobro došlo jer se Andrei upalilo oko.

Kada smo stigli u Mozambik probudila se s jako natečenim okom i velikim crvenilom, odmah smo se uputili u privatnu bolnicu.

Procedura je bila vrlo jednostavna, dali smo im sve podatke uključujući i broj police putnog osiguranja kako bismo kasnije mogli dobiti povrat novca. Nakon nekoliko pregleda zaključili su da je u pitanju infekcija i dobila je antibiotike, kreme i jednu malu injekciju koja je njoj u tom trenutku bila najveća na svijetu.

Pregled s lijekovima koštao nas je otprilike 300 dolara, dosta skupo ako mene pitate. Naravno, kada je zdravlje u pitanju ne postoji cijena, ali upravo iz tih razloga putno osiguranje je neophodno u svakoj našoj avanturi.

Nekada vas banalne stvari poput ovakvih bezazlenih infekcija mogu koštati mnogo više nego što biste ikada očekivali, a putno osiguranje sve to pokriva. Ista stvar je s gubitkom prtljage ili otkazivanjem leta, uz adekvatno osiguranje svaka nepredvidljiva situacija vam je pokrivena i dobivate povrat novca ili odštetu. Na putovanja uvijek treba ići pripremljen jer se često nađete u situacijama na koje ne možete utjecati. Nakon skoro 100 država u svom putničkom dosjeu, stvari više ne prepuštam slučaju i vodim se onom „bolje spriječiti nego liječiti“. Zdravlje je uvijek najbitnije i Andreino oko je prošlo u par dana pa smo nesmetano nastavili uživati u ostatku putovanja. U sljedećim člancima detaljnije ćemo pisati o svim anegdotama i procedurama, a do tada ne zaboravite uzeti putno osiguranje kod Wienera na vašem sljedećem putovanju.